O Walter Rohrl διαλέγει τις 5 καλύτερες ράλι Porsche

O θρύλος των αγώνων ράλι, Walter Rohrl, μας "πάει βόλτα" σε κακοτράχαλες διαδρομές με τις αγαπημένες του ράλι Porsche.

Γράφει: TopGear 14 Αυγούστου 2022

Πάμε να θυμηθούμε 5 από τις πιο ενδιαφέρουσες αγωνιστικές Porsche όλων των εποχών, με ξεναγό τον θρύλο των αγώνων ράλι, Walter Rohrl. Όλες τους, έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες στους αγώνες, ενώ ο Rohrl φροντίζει να εστιάσει στα σημεία που συνιστούν τις ιδιαιτερότητές τους.

No. 5: 911 Paris-Dakar

O Walter Rohrl διαλέγει τις 5 καλύτερες ράλι Porsche

Ξεκινώντας αντίστροφα με το νούμερο 5 και την 911 Paris-Dakar. Ως προκάτοχος της 959 Paris-Dakar που είχε επίσης κατακτήσει τη νίκη στον διάσημο αγώνα, η 953, όπως είναι γνωστή η συγκεκριμένη έκδοση, έλαβε μέρος στο ράλι Paris-Dakar το 1984. Οι οδηγοί René Metge και Dominique Lemoyne κέρδισαν τον αγώνα στο τιμόνι αυτού του ειδικά τροποποιημένου σπορ μοντέλου. Ειδικά η μετατροπή της 959 με τετρακίνηση, η οποία ακόμη δεν προοριζόταν για τις εκδόσεις δρόμου, είχε ως αποτέλεσμα σημαντικά πλεονεκτήματα για το όχημα, κάνοντάς το γνωστό με ένα ακόμη -όχι ιδιαίτερα ευρηματικό πάντως- όνομα: 911 4x4.

No. 4: Cayenne S Transsyberia

Cayenne S Transsyberia

Στο δρόμο προς το νούμερο 4 συναντάμε ένα μάλλον ασυνήθιστο αυτοκίνητο αγώνων: την Porsche Cayenne S Transsyberia. Τροποποιημένη ειδικά για το ράλι Transsyberia, αυτή η αγωνιστική έκδοση παρέχει ανόθευτη ισχύ: ένας V8 από την Cayenne GTS με 400 PS αποδείχτηκε αρκετός το 2008 για να της επιτρέψει να κατακτήσει τις θέσεις 1 έως 6 σε αυτό το ράλι στην τάιγκα, καλύπτοντας μια απόσταση 7.108 km.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης